City Tour – 4 fyrar i GP 4e juli

Artikeln nedan  presenterades i GP den 4e juli

Stinsen

Öppettider: Avgår från Gustaf Adolfs torg ungefär var 45:e minut kl 11–17 under högsäsong fram till 31 augusti.

Betyg: 4 fyrar

Bäst: De spelar Fred Åkerströms ”Jag ger dig min morgon” i högtalarna!

En känslig balans har upprättats mellan fakta om parker, stadsbränder, och medeltida elände. Men dessa 40 minuter erbjuder emellertid inte bara ung, enkel glädje. Stinsens turistfärd prövar också andra zoner i hjärnan, som intellektet. En känslig balans har upprättats mellan fakta om parker, stadsbränder, och medeltida elände. Den röst som leder oss genom turen tillgriper också tystnaden som verktyg, vilket är mycket djärvt. Ett resonemang kan avslutas lite mjukt – och ingenting ta vid efter. Plötsligt hör du bara tågets motor surra som en vänlig skogskatt. En försommarvind driver förbi utan att hota temperaturen, alla sorger blir för en stund ointagliga.

Till sist går det ändå att konstatera följande: Stinsens turer kan påstigas om du söker bildning och upplysning om Göteborg, men detta bör inte vara centralsyftet. I stället ska man åka detta tåg om man vill vända tillbaka tiden för en stund. Behöver man återgå till att vara en liten blank gosse, så är denna sysselsättning faktiskt helt förträffligt.  

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

    Comments closed