Tidtabell - Schedule - Zeitplan
Kontakt
Hop on Hop off i Göteborg

Hop on-Hop off

Stinsen Sightseeing erbjuder ”hop on – hop off” vilket innebär att du kan gå av och på som du vill. Biljetten gäller 24 timmar – åk så mycket du vill och gör så mycket du orkar! 

Du köper din biljett  av vår personal vid tågen vid någon av våra hållplatser:

-  Gustaf Adolfs Torg – Huvudstation
–  Södra Larmgatan / Magsinsgatan
–  Feskekörkan
–  Skanstorget
–  Stora Teatern

Vid varje  ”hållplats” finns en skylt som talar om hur ofta tågen passerar just din hållplats. Tidtabellen finns även på vår mobila hemsida. Klicka här för aktuella turer vid just din hållplats.

Gustaf Adolfs Torg

Här på Göteborgs gamla paradtorg startar turen med Stinsen. Här är det även nära till Kronhuset/ Kronhusbodarna och till Nordstan, stans största  köpcentra där du även hittar en turistbyrå. Mitt på torget hittar du Göteborgs grundare: Gustaf den ll Adolf. Det är även mycket nära till Göteborgs Stadsmuseum som ligger i Ostindiska Kompaniets gamla huvudkontor. Museet har allt du behöver veta om Göteborg och dess historia. I museet finns även en trevlig shop och ett café.

Södra Larmgatan / Magasinsgatan

Vi stannar till strax efter det att vi lämnat Magasinsgatan då många gäster gärna vill gå av här och stosa lite på egen hand. Här finner ni bland annat bästa kaffet i stan! Da Matteo är the place to drink coffe in town. I nära anslutning till vår hållplats hittar du även Engelska kyrkan som byggdes här då Göteborg hade många gästarbetande britter. Kan det även vara så att det är därför alla heter Glenn i Göteborg….

Feskekörka

Inte helt fel att slå sig ner vid kanalen med en räkmacka inhandlad i Feskekörka eller varför inte en kort promenad till gamla gemytliga Haga, kantad av caféer och mysiga butiker. Gör även ett besök i Linné- den del av stan som aldrig riktigt sover. Ett stenkast från hållplatsen hittar du även rester av den gamla stadsmuren, Carolus Rex.

Skanstorget

Vi stannar här mest för att Skansen Kronan ligger vid foten av Skanstorget. När du tagit trapporna upp och ner till Kronan är väl värd att strosa kring i Haga som ligger en tvärgata ner bara…

Stora Teatern

En stenkast härifrån ligger ju Stora Saluhallen (Kungstorget) och är ett klassiskt ”måste”.  Kantat runt hela Saluhallen ligger massor av trevliga restauranger och caféer. Rakt över från där vi stannar ligger även Trädgårdsföreningen som är ett riktigt vattenhål för oss Göteborgare. Lugnt och skönt men underbar grönska och ett trevligt café mitt inne parken. I änden av parken ligger även Alfons Kulturhus.